COMUNICAT – DECLARAŢII MINISTRU BOSTAN

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Miercuri, 29 Iunie 2016 Scris de Secretariat

USLIP Iași consideră declarația ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, denigratoare și aducătoare de prejudicii, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru beneficiarii actului educațional, prin urmare cere demisia acestuia și o declarație publică în care să-și prezinte scuzele.

Ministrul Comunicaţiilor a declarat că „gratuitatea sistemului educaţional nu oferă calitate și este o reminiscenţă a anilor de comunism”, iar părinţii ar trebui să plătească pentrueducaţia copiilor lor, „100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis. Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia.”

USLIP Iași vă întoarce, în mod îndreptățit, îndemnul „Domnule ministru, mergeți acasă, dați-vă demisia!” Care sunt performanțele dumneavoastră în cele 7-8 luni de mandat? Cu ce ați ieșit în evidență, în afară de această declarație josnică și aberantă? Dumneavoastră sunteți o reminiscenţă a anilor de comunism și, credeți-ne, din salariile noastre mici de profesori am plăti 100 de lei în plus pentru un guvern performant și pentru niște miniștri responsabili care să înțeleagă și să aplice Constituția, nu să o interpreteze după ureche.

Nu ne-am făcut profesori pentru faimă și bani, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm încălcarea drepturilor noastre și pe deasupra și bătaia de joc a unor miniștri care nu cunosc realitatea socio-economică dură a țării. Știți câți copii din România mănâncă doar cornul și laptele sau pachetele aduse de profesorii lor? Știți că mulți nu au iarna șosete în cizmele de cauciuc și că după ce se termină bruma de rechizite dată de stat scriu pe caietele cumpărate de profesorii lor? Știți câte mame se chinuie să hrănească timp de o lună câte 4-5 guri cu suma „simbolică” de 100 de lei, așa cum o numiți dumneavoastră? Dreptul la educaţie gratuită este prevăzut în Constituţia României și nu suntem singura țară cu acest drept, suntem siguri că dumneavoastră ştiţi acest lucru! Învățământul „gratuit” actual este dus cu greu de unele familii, iar dumneavoastră vreți să îngreunați sau chiar să tăiați accesul la educație al copiilor care provin din familii cu venituri sub medie? Ați beneficiat de învățământ gratuit, copiii dumneavoastră beneficiază de învățământ gratuit, dacă vă permiteți cotizații „simbolice” nu vă oprește nimeni să le faceți, apelând la sistemul particular de învățământ, dar nu demolați un drept fundamental pentru unii copii a căror singură speranță de mai bine este educația și numai educația.



Preşedinte USLIP IAŞI,

Prof. LAVINIU LĂCUSTĂ

Accesări: 2011
Website Security Test