INFORMARE - Discuţii cu Ministrul Educației, Mircea Dumitru

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Joi, 29 Septembrie 2016 Scris de Secretariat

Astăzi, 29.09.2016, s-a desfășurat o întâlnire la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în cadrul căreia au participat reprezentanții acestuia, respectiv domnul Ministru Mircea Dumitru și domnul Director General  Păunică Mihai, iar din partea sindicatelor Președintele F.S.L.I. Simion Hancescu, Secretarul General F.S.L.I. Constantin Rada, Prim-Vicepreședintele F.S.L.I. Ioan Țenț, Președintele USLIP Iași Laviniu Lăcustă, precum și președinții sindicatelor din Călărași, Vaslui și Buzău.

Discuțiile au vizat plata hotărârilor privind dobânzile legale aferente anilor 2008-2011 și  iregularitățile prezente în Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Reprezentantul Iașiului, Laviniu Lăcustă, a mai punctat problemele generate de finanțarea per elev în ceea ce privește plata celor două ore pentru învățătorii care predau disciplina de educație fizica în învățământul primar.

În ceea ce privește plata dobânzilor legale, s-a convenit ca M.E.N.C.S. să ceară în cel mai scurt timp sumele totale pentru cadrele didactice îndreptățite. Menționăm faptul că USLIP Iași are câștigate hotărâri judecătorești pe toate unitățile școlare. Ulterior cuantificării acestor sume, problema va fi prezentată domnului Prim-ministru Dacian Cioloș.

De asemenea, Președintele USLIP Iași, a înmânat personal domnului Ministru, Propunerea USLIP Iași de modificare a H.G 582/2016, care a fost trimisă pe mail-urile dumneavoastră și pe care o puteți găsi pe site-ul www.uslipiasi.ro. Domnul Ministru a promis că va da un răspuns în cel mai scurt timp. Același material, a fost transmis și doamnei Senator Cristina Anghel, prezentă întâmplător în holul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Aceasta ne-a asigurat că va face tot ceea ce depinde de dumneaei pentru amendarea O.U.G nr 20/2016 în sensul revenirii la salariile din iulie 2016 pentru toți secretarii și contabilii care au suferit diminuări salariale. Referitor la această problemă rugăm insistent să transmiteți departamentului juridic al USLIP Iași toate documentele care ne sunt necesare pentru a putea iniția și acțiuni în instanță.

Accesări: 2028
Website Security Test