COMUNICAT SALARII SECRETARI ȘI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Marți, 06 Decembrie 2016 Scris de Secretariat

         Luni, 5 decembrie 2016, la sediul Ministerului Educației a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții M.E.N.C.Ș., Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și ai federațiilor sindicale din învățământ. Întâlnirea a vizat pregătirea noii Hotărâri de Guvern care va modifica și completa HG nr. 582/2016.

        În ceea ce privește salariile contabililor și secretarilor care nu mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de indemnizația de conducere de la 1 august 2016 s-a convenit ca în Normele metodologice, anexă la proiectul Hotărârii de Guvern să se introducă art. II, cu următorul cuprins: Personalul didactic auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar de stat care, în urma aplicării prevederilor din Anexa 4 a) la HG nr 582/2016, a trecut de pe funcțiile de contabil șef sau de secretar șef pe funcțiile de executie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcțiile de conducere la data de 31 iulie 2016, în măsura în care acestea sunt mai favorabile.

       Menționăm că această corectare a fost solicitată reprezentanților Ministerului Educației de către Prim-ministru, domnul Dacian Cioloș. Avem convingerea că în ședința de Guvern de joi, 8 decembrie 2016, noile norme vor fi aprobate, iar salariile contabililor și secretarilor vor reveni la nivelul lunii iulie 2016 în măsura în care au existat diminuări.

 

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

05.12.2016

Accesări: 2076
Website Security Test