În atenţia Domnului Prim Ministru Sorin Mihai Grindeanu

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Vineri, 24 Februarie 2017 Scris de Secretariat

Prin prezenta, dorim să vă aducem la cunoştinţă situaţia îngrijorătoare pe care o înregistrăm la nivelul grupului socio-profesional pe care îl reprezentăm.

În anul 2015, am înregistrat la nivelul sindicatului nostru (organizaţie cu 8000 de membri) un număr de 12 cereri ajutor social având drept cauză diverse tipuri de cancer.

În anul 2016, numărul cazurilor a crescut dramatic ajungând la 26.

Putem bănui că în afară de ceea ce înregistrăm noi au mai fost şi alte situaţii care nu ne-au fost semnalate.

Incidenţa crescută a acestei boli ne determină să tragem un semnal de alarmă la autorităţile statului român pentru a aduce la cunoştinţă faptul că bănuim şi existenţa unor cauze care ar putea fi stopate de către autorităţi.

Prin urmare, vă rugăm să întreprindeţi toate diligenţele pe care vi le conferă autoritatea de Prim Ministru, pentru a cere instituţiilor cu responsabilitate în domeniu (Ministerul Sănătăţii Publice, Direcţia Sanitar Veterinară, Ministerul Mediului, SRI) să identifice cauzele subiective şi să ia măsuri pentru neutralizarea acestora.

Considerăm sănătatea publică ca o zonă de securitate naţională care trebuie tratată cu foarte multă atenţie!

Avem speranţa că veţi acţiona energic la nivelul instituţiilor amintite şi că în foarte scurt timp vom avea şi explicaţii ale autorităţilor pentru problema prezentată!

pdf 100

Accesări: 2170
Website Security Test