ZIARUL DE IAŞI: Peste 3.000 de profesori din Iaşi vor să declanşeze greva generală

Categorie: Apariții în presă Publicat: Miercuri, 04 Decembrie 2013

Rezultatele parţiale ale referendumului realizat de către Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuni­versitar din Iaşi, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar reprezentate de acesta, arată faptul că profesorii ieşeni sunt hotărâţi să declanşeze greva generală. Până în prezent, sindicatul a strâns rezultatele de la puţin mai mult de 50% dintre unităţile chestionate.

Astfel, 3.200 dintre cei 3.800 de membri de sindicat s-au declarat a fi pentru începerea grevei generale. „Am primit răspunsul de la aproximativ 115 unităţi din 190 în care am aplicat chestionarul, sper ca până vineri să avem cât de cât o situaţie aproximativ completă. Din interpretarea acestor rezultate parţiale, putem să spunem că există momentan un procent de 80% dintre profesori care s-au pronunţat pentru grevă şi, din ceea ce se prefigurează la nivelul judeţului, cred că rezultatul final va fi undeva pe la 60%. Acesta cred că ar fi un procent suficient pentru a ne putea gândi la ceva radical precum greva generală", a declarat Laviniu Lăcustă, liderul sindicatului.

Există în Iaşi 55 de unităţi de învăţământ unde rezultatul referendumului de intrare în grevă generală a fost şi de 100% în favoarea declanşării protestului, în timp ce în opt dintre unităţi toate cadrele didactice s-au arătat a fi împotriva grevei. Acest referendum poate însă să nu aibă nicio finalitate în vederea demarării oricărui tip de acţiuni sindicale de protest, chiar dacă ar avea un rezultat de 100% în toate cele 190 de unităţi, în contextul în care, la nivel naţional, procentul rezultat în urma referendumului va fi unul scăzut. Iar, conform informaţiilor remise „Ziarului de Iaşi" de către sindicat la nivel naţional, Iaşul este unul dintre judeţele cu cele mai mari rezultate preliminarii, restul judeţelor având procente simţitor mai mici. Rezultatele finale urmează a se afla până vineri.

ziarul-de-iasi

Accesări: 2392
Website Security Test