Comunicat USLIP IASI - majorari salariale

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 26 Ianuarie 2017
Scris de Secretariat

Vă informăm că miercuri, 25 ianuarie 2017, Guvernul României ar fi trebuit să adopte Ordonanţa de Urgenţă prin care salariile din învăţământ urmau să fie majorate cu o medie de 15%.

Din informaţiile de care dispunem în acest moment întârzierea până vineri a deblocării majorărilor anunţate este cauzată de complicaţiile juridice generate de acte normative neclare adoptate în anul 2016 cu trimitere în special la H.G. 582, Legea 250 şi Ordonanţa 99.

La nivelul Ministerului Muncii şi Ministerului Educaţiei Naţionale se încearcă găsirea unei formule juridice care să armonizeze într-o manieră funcţională noua Ordonanţă şi noua Hotărâre de Guvern prin care salariile personalului din învăţământ să poată fi crescute exact în termenii anunţaţi.

Ne exprimăm speranţa că cel târziu în şedinţa de vineri, 27 ianuarie 2017, Guvernul României va adopta actul / actele normative pentru a putea pune în aplicare creşterea anunţată.

Vom reveni cu informaţii în cursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2017!

Comunicat - majorari salariale FSLI ROMANIA

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 26 Ianuarie 2017
Scris de Secretariat

    Colegiul Național al Liderilor FSLI, întrunit in data de 24 ianuarie 2017 a solicitat Guvernului României să soluționeze in cel mai scurt timp problema majorării salariale de 15% , în medie, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Avem informația că în urma acestui demers, în ședințele de Guvern de joi si vineri, această majorare salarială va fi pusă în practică începând cu data de 1 ianuarie 2017.

    Cu stimă,

    Simion Hancescu, Președinte, FSLI ROMÂNIA

16344076 1156403211148632 1653786029 n

 

Comunicat procese - SECRETARI si CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 26 Ianuarie 2017
Scris de Secretariat

        Tribunalul Iași a dat câștig de cauză unui membru de sindicat USLIP Iaşi într-un prim dosar în ceea ce privește tăierile salariale din luna august la #contabili și #secretari.

       USLIP Iaşi mai are în derulare încă 30 de dosare la nivelul Tribunalului Iași, care vizează #recuperarea sumelor tăiate abuziv în perioada august-decembrie 2016

      Verdictul pozitiv al Tribunalului Iași a fost precedat de un alt verdict similar al Tribunalului Buzău, obținut de către SIP Buzău.

       In ceea ce priveste HG 935/2016, va informam ca pana la aparitia unui alt act normativ cu efecte contrare, el este in vigoare.

      Prin urmare, cel putin si in luna ianuarie 2017, drepturile salariale vor putea fi incasate la nivelul lunii iulie 2016.

       Va rugam sa aveti in vedere la momentul virarii in cont a salariilor pentru luna ianuarie 2017 acest lucru!

INFORMARE MEMBRII DE SINDICAT USLIP IASI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 16 Ianuarie 2017
Scris de Secretariat

          1. În această săptămână va fi adoptată în Şedinţă de Guvern o Ordonanţă care va clarifica data de la care vor fi făcute majorările de 15% în medie în educaţie (poate fi 1 ianuarie 2017 sau 1 februarie 2017).

       Din informaţiile neoficiale pe care le avem, salariile vor creşte uniform cu o sumă de aproximativ 400 lei brut, indiferent de gradul didactic.      

 

2. USLIP IAŞI a solicitat INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN Iaşi, convocarea Comisiei Paritare ISJ IAŞI – SINDICATE, pentru a se analiza problema plăţii hotărârilor judecătoreşti privind dobânzile, plata orelor de educaţie fizică pentru învăţători şi degrevarea de 2 ore pentru cadrele didactice cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I.

 

3. Vă informăm că USLIP IAŞI  a extins parteneriatul cu GRUPUL ARCADIA – SPITALE ŞI CENTRE MEDICALE.

Vom putea acorda un număr limitat de vouchere lunar, inclusiv la Spitalul ARCADIA. Menţionăm că parteneriatul cu Policlinica ARCADIA rămâne în vigoare cel puţin până pe 30.04.2017.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul 0232.210.426.

           

SĂRBĂTORI CU BUCURIE!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

BIROUL EXECUTIV AL USLIP IAŞI urează membrilor noştri de sindicat un Crăciun luminos, cu pace în suflet şi un an 2017 cu multe împliniri profesionale şi multă sănătate!

LA MULŢI ANI!

Craciun Fericit

PROGRAM USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă anunţăm că în perioada 23 decembrie 2016 – 9 ianuarie 2017 sediul USLIP Iaşi va fi închis.

Vă mulţumim!

Plugușorul contabililor și secretarilor pentru USLIP IAȘI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

LEGEA DE MAJORARE A SALARIILOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNT ESTE CONSTITUȚIONALĂ

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 14 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

        Curtea Constituţională a României în şedinţa de miercuri, 14.12.2016,  a declarat Legea prin care salariile din învăţământ vor crește  cu o medie de 15% începând cu 1 ianuarie 2017, constituțională.

              Următorul pas este promulgarea acestui act normativ de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis și publicarea ulterioară în Monitorul Oficial.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IASI

14.12.2016

GUVERNUL REPARĂ GREŞEALA FĂCUTĂ ÎN LUNA AUGUST 2016 LA SECRETARI ŞI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 08 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

USLIP IAŞI a luat act cu satisfacţie de faptul că domnul Prim-Ministru Dacian Cioloş şi-a respectat promisiunea pe care a făcut-o telefonic către Preşedintele USLIP IAŞI, Prof. Laviniu Lăcustă, miercuri, 23.11.2016.

La acel moment, Premierul s-a angajat ca în aproximativ două săptămâni să pregătească o nouă hotărâre de Guvern prin care să se corecteze disfuncţiile semnalate din H.G. 582/2016.

Dorim să-i mulţumim şi public, pentru faptul că şi-a respectat cuvântul!

În şedinţa de astăzi, 8 decembrie 2016, Guvernul României a modificat vechiul H.G. 582/2016 astfel: “Personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat care în urma aplicării prevederilor din Anexa a) din H.G. 582/2016, a trecut de pe funcţiile de contabil şef sau de secretar şef pe funcţiile de execuţie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcţiile de conducere la data de 31.07.2016 în măsura în care acestea sunt mai favorabile”.

Deznodământul fericit se datorează acţiunilor întreprinse de către USLIP IAŞI!

Menţionăm protestele din septembrie şi noiembrie din faţa Prefecturii Iaşi, memoriile adresate către Ministerul Educaţiei şi Guvernul României, întâlnirile şi expunerile la Ministerul Educaţiei din luna octombrie 2016, acţiunile în instanţă introduse încă din luna septembrie şi poate cel mai important, discuţiile directe cu Primul Ministru care au făcut posibil rezultatul pozitiv de astăzi.

În toată această perioadă, conducerea USLIP IAŞI a considerat că principial, nu este corect ca un salariu să fie diminuat, nici măcar pe considerente bazate subiectiv pe numărul de elevi sau numărul de clase.

Apreciem de asemenea, că o structură sindicală ar trebui să nu accepte prin definiţie ca salariile unor categorii de personal să scadă!

Ne exprimăm tristeţea că la nivelul ţării nu am simţit solidaritatea altor structuri sindicale pe această problemă, ba chiar mai mult, avem convingerea că în anumite situaţii putem vorbi chiar de o complicitate tacită cu măsurile luate.

Lipsa solidarităţii şi a strategiei, complicităţile, aduc mari deservicii mişcării sindicale!

Mulţumim atât membrilor noştri de sindicat, cât şi colegilor din alte judeţe (secretari şi contabili) care ne-au transmis mesaje de susţinere în această perioadă!

Ne reafirmăm echidistanţa politică şi asigurăm membrii USLIP Iaşi că organizaţia noastră prin conducerea ei va avea tot timpul în prim plan interesele vitale ale angajaţilor din învăţământ!

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAŞI

8.12.2016

INFORMARE SALARII SECRETARI ŞI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 08 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm că în şedinţa de astăzi a Guvernului României, joi, 8.12.2016, se va aproba noul H.G. prin care salariile secretarilor şi contabililor vor reveni la nivelul din iulie 2016, acolo unde au existat diminuări.

Pe site-ul Guvernului a apărut deja H.G.-ul modificat în sensul dorit de noi!

În momentul în care vom avea confirmarea 100% a acestei aprobări, vom reveni cu un comunicat pe site-ul www.uslipiasi.ro şi paginile de facebook: USLIP IASI NEWS şi USLIP IAŞI.

Vă mulţumim!

Website Security Test