În atenţia Domnului Prim-Ministru Dacian Cioloş - LISTĂ REVENDICĂRI - Salariaţii din învăţământul preuniversitar – judeţul Iaşi

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat
- Plata hotărârior judecătoreşti privind dobânda legală (necesar 28795 mii lei);
- Revenirea la salariile din iulie 2016 pentru categoria secretarilor şi contabililor care au avut diminuări de salarii cuprinse între 150 – 1100;
- Respectarea Legii Educaţiei Naţionale în judeţul Iaşi privind plata suplimentară a orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care - predau această disciplină (suplimentarea cu 181 de posturi);
- Aprobarea degrevării de 2 ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I;
- Reabilitarea şcolilor din mediul rural care nu dispun de apă curentă, canalizare şi au wc-uri în curte;
- Acordarea sporului de nocivitate – 15% pentru bibliotecari, laboranţi, informaticieni;
- Acordarea sporului de vechime personalului nedidactic;
Majorarea salariilor întregului personal din învăţământ cu minimum 15%;
Acordarea a 6% din PIB pentru învăţământ în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale, art. 8, începând cu anul 2017!
          
BIROUL EXECUTIV USLIP IAŞI

PICHETARE PREFECTURA JUDETULUI IASI - VINERI, 18.11.2016, INTRE ORELE 9:30-11:30

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 17 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

    Vă informăm că USLIP IAŞI va picheta Prefectura Judeţului Iaşi, intrarea principală, vineri, 18 noiembrie 2016 între orele 9:30 şi 11:30! 

    Menţionăm că Primul Ministru, domnul Dacian Cioloş are anunţată o vizită la Prefectura Iaşi!

    Pichetarea vizează rezolvarea problemelor generate de:
-         neacordarea hotărârilor judecătoreşti privind plata dobânzilor;
-         diminuarea salariilor cu sume cuprinse între 500 – 1100 lei la secretari şi contabili;
-         nerespectarea Legii Educaţiei Naţionale în judeţul Iaşi prin neplata orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care predau această disciplină;
-         neacordarea degrevării de 2 ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I;
-         existenţa încă în mediul rural a unor spaţii improprii (fără apă curentă, canalizare, wc-uri în curte) în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ;
-         salarizarea mizerabilă a personalului nedidactic suprasolicitat din punctul de vedere al sarcinilor de lucru;
-         salarizarea la limita subzistenţei a cadrelor didactice (cele mai mici salarii din sistemul bugetar: 1100 lei – debutant, 1200 lei – gradul didactic II, 1500 lei – gradul didactic I);
-         neacordarea a 6% din PIB pentru învăţământ.
   Este foarte importantă prezenţa noastră în număr cât mai mare la Prefectura Iaşi!
   Vă mulţumim pentru solidaritate!
 
Cu stimă,
Preşedinte USLIP IAŞI,
  PROF. LAVINIU LACUSTA 
                                                                                        

pdf 100

La mulţi ani!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 08 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

14958610 1017648945012774 1093248388 n

SALARIILE ÎN EDUCAȚIE VOR CREȘTE CU 15% DE LA 1 IANUARIE 2017

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 08 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași vă informează că deputații din Parlamentul României au aprobat în plen amendamentele la Ordonanța 20/2016 prin care salariile personalului din educație vor crește în medie cu 15% de la 1 ianuarie 2017.

Dincolo de conjunctura politică în care a fost aprobată această mărire trebuie spus că salariile din educație sunt cele mai mici din sistemul bugetar românesc și din Uniunea Europeană!

Cele 15 procente se traduc într-o medie de doar 200 lei la salariul fiecărui angajat din sistemul preuniversitar românesc. Prin urmare, apreciem ca această sumă reprezintă doar un mic pas spre îmbunătățirea situației materiale a cadrelor didactice.

Atenționăm Guvernul României că intenția de a invoca excepția de neconstituționalitate la amendamentele aprobate de către Camera Deputaților poate fi considerată doar o măsură politică pentru a bloca actul normativ. Într-un context identic, în anul 2008, a mai fost ridicată excepția de neconstituționalitate la Legea 221 de către executivul de atunci care a fost respinsă de către Curtea Constituțională.

         Solicităm Președintelui României, domnului profesor Klaus Iohanis, să promulge legea și să aplaneze conflictul ce se prefigurează între parlament și executiv și care pare a avea un caracter strict politic. 

ANEXA PARTENERIATE FIRME - CARDURI USLIP- actualizare 4.11.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 04 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Folder blue

NOU! CARDURI USLIP - CONTRACT DE PARTENERIAT - OPTICA OPTOCRIS

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 04 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf 100

COMUNICAT - PROIECT MAJORĂRI SALARIALE EDUCAŢIE

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 02 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat
      USLIP IAŞI salută decizia adoptată de comisiile reunite de muncă şi buget din Camera Deputaţilor care au fost de acord cu amendamentul propus de către federaţiile sindicale din învăţământ şi care vizează creşterea cu 15% a salariilor din educaţie.
Subliniem că această majorare chiar dacă procentual poate părea relativ mare este în termeni efectivi modestă.
         Reamintim că salariile din învăţământul românesc sunt cele mai mici din sectorul bugetar al României, iar la nivelul UE ne aflăm pe penultimul loc.
        Concret, veniturile personalului nedidactic sunt plafonate în acest moment între 950 – 1000 lei, debutanţii cu studii superioare primesc un salariu de aproximativ 1100 lei, cadrele didactice cu gradul II au salariile de aproximativ 1300 lei în timp ce un profesor cu gradul didactic I şi 10 ani vechime în învăţământ are un salariu de aproximativ 1500 lei.
Este foarte simplu de calculat ce reprezintă 15% la aceste sume nete!
        Dorim să atragem atenţia Guvernului României şi partidului care nu susţin această majorare că o ţară care nu are educaţie nu are viitor!
       Precizăm că în octombrie 2008 a fost votată în Parlament Legea 221/2008 prin care salariile erau majorate cu 34% şi care nu a fost pusă în aplicare niciodată în ciuda verdictelor Curţii Constituţionale şi a hotărârilor judecătoreşti câştigate de către sindicate.
      Făcând o comparaţie cu ţări ca Grecia, Polonia, Ungaria, care au un PIB/capita apropiat de al României constatăm diferenţe de tratament şocante în privinţa politicilor salariale. Astfel, în Grecia, salariul unui debutant este de aproximativ 800 euro/lună, în Ungaria 600 euro/lună, în Polonia 450 euro/lună, în timp ce în România aşa cum arătam, este de aproximativ 250 euro/lună, iar media veniturilor din învăţământul românesc preuniversitar este de 350 euro/lună!
     Prin urmare, solicităm domnilor deputaţi, indiferent de partidul din care provin, să aprobe Proiectul de lege care vizează majorarea cu 15% a salariilor din învăţământ şi care reprezintă un mic pas spre îmbunătăţirea situaţiei materiale a angajaţilor din şcoala românească!
      Nu în ultimul rând ne adresăm şi Preşedintelui României, domnul Profesor Klaus Werner Iohannis pentru a susţine acest proiect şi a-l promulga în situaţia în care va trece de Camera Deputaţilor.
     De asemenea, avem convingerea că tot Preşedintele României poate impune respectarea legii în ceea ce priveşte acordarea a 6% din PIB învăţământului românesc, în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale (Legea nr. 1/2011), art 8, prevedere care din 2012 până în prezent nu a fost pusă niciodată în aplicare.

COMUNICAT - 18.10.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 18 Octombrie 2016
Scris de Secretariat

 

            Vă informăm că astăzi, marţi, 18.10.2016, reprezentanţii USLIP IAŞI au participat la protestul din faţa MENCS.
            Revendicările au fost cele care vizează plata dobânzilor (USLIP Iaşi are hotărâri judecătoreşti în acest sens) şi de asemenea s-au mai cerut în discuţia cu reprezentanţii Ministerului revenirea la salariile din iulie 2016 pentru contabilii şi secretarii care au suferit diminuări ale veniturilor.
            În ceea ce priveşte plata dobânzilor, domnul Ministru Mircea Dumitru a semnat Acordul cu reprezentanţii sindicatelor (anexăm acordul).
            În ceea ce priveşte diminuările salariale, secretarilor şi contabililor li s-au promis că se fac eforturi pentru revenirea la salariile din iulie 2016.
            Detalii de la negocieri şi discuţii puteţi găsi şi pe pagina de facebook: USLIP IASI.
 
pdf
 
 
14702271 1046967912092163 6915372948549336102 n
 
 

GRATUITATE - POLICLINICA ARCADIA

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 11 Octombrie 2016
Scris de Secretariat

Vă readucem la cunoştinţă faptul că membrii USLIP IAŞI au posibilitatea de a beneficia de serviciile policlinicii ARCADIA – GRATUIT !!!

Pentru a accesa această facilitate, cei care au o problemă medicală, vă rugăm să veniţi la sediul USLIP IAŞI din str. Costache Negruzzi nr. 10, vis-à-vis de Universitatea de Arte “George Enescu”, pentru a ridica VOUCHER-UL VALORIC. Cu acest talon vă veţi prezenta la Policlinica ARCADIA, după ce în prealabil, aţi făcut o programare la instituţia amintită.

Pentru alte detalii, vă rugăm să ne contactaţi la nr. de tel. 0232.210.426 (secretariat USLIP Iaşi)!

Website Security Test