INFORMARE - Discuţii cu Ministrul Educației, Mircea Dumitru

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 29 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

Astăzi, 29.09.2016, s-a desfășurat o întâlnire la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în cadrul căreia au participat reprezentanții acestuia, respectiv domnul Ministru Mircea Dumitru și domnul Director General  Păunică Mihai, iar din partea sindicatelor Președintele F.S.L.I. Simion Hancescu, Secretarul General F.S.L.I. Constantin Rada, Prim-Vicepreședintele F.S.L.I. Ioan Țenț, Președintele USLIP Iași Laviniu Lăcustă, precum și președinții sindicatelor din Călărași, Vaslui și Buzău.

Discuțiile au vizat plata hotărârilor privind dobânzile legale aferente anilor 2008-2011 și  iregularitățile prezente în Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Reprezentantul Iașiului, Laviniu Lăcustă, a mai punctat problemele generate de finanțarea per elev în ceea ce privește plata celor două ore pentru învățătorii care predau disciplina de educație fizica în învățământul primar.

În ceea ce privește plata dobânzilor legale, s-a convenit ca M.E.N.C.S. să ceară în cel mai scurt timp sumele totale pentru cadrele didactice îndreptățite. Menționăm faptul că USLIP Iași are câștigate hotărâri judecătorești pe toate unitățile școlare. Ulterior cuantificării acestor sume, problema va fi prezentată domnului Prim-ministru Dacian Cioloș.

De asemenea, Președintele USLIP Iași, a înmânat personal domnului Ministru, Propunerea USLIP Iași de modificare a H.G 582/2016, care a fost trimisă pe mail-urile dumneavoastră și pe care o puteți găsi pe site-ul www.uslipiasi.ro. Domnul Ministru a promis că va da un răspuns în cel mai scurt timp. Același material, a fost transmis și doamnei Senator Cristina Anghel, prezentă întâmplător în holul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Aceasta ne-a asigurat că va face tot ceea ce depinde de dumneaei pentru amendarea O.U.G nr 20/2016 în sensul revenirii la salariile din iulie 2016 pentru toți secretarii și contabilii care au suferit diminuări salariale. Referitor la această problemă rugăm insistent să transmiteți departamentului juridic al USLIP Iași toate documentele care ne sunt necesare pentru a putea iniția și acțiuni în instanță.

PROPUNERI DE MODIFICARE A H.G. 582/2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 26 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf

INFORMARE

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Septembrie 2016
Scris de Secretariat
Vă atasam Proiectul de modificare a HG 582/2016 pentru aplicarea OUG 20/2016!
Vă adresăm rugămintea ca până vineri, 23 septembrie 2016, ora 14:00, pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. să ne transmiteţi observaţiile dumneavoastră pentru a putea formula amendamente din partea USLIP IAŞI.
Marţi, 27.09.2016, o comisie tehnică la MENCS va face corecturile necesare!
Din trecerea în revistă a acestui proiect am constatat doar o uşoară îmbunătăţire a situaţiei actuale. Funcţiile de conducere se acordă doar unităţilor care au un minim de 600 de elevi.
Punctul de vedere al USLIP Iaşi este acela DE A SE REVENI INTEGRAL LA SALARIILE DE LA 31 IULIE 2016 pentru toţi contabilii şi secretarii care au avut diminuări!
Aşteptăm observaţiile dumneavoastră pentru a reuşi să le sintetizăm şi vă rugăm să citiţi cu mare atenţie şi ANEXELE!
 
pdf folder

Adresa Prefecturii Iaşi către Guvernul României privind protestul USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf

ADIO, DOMNULE GHEORGHIŢĂ!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 12 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

          Biroul Executiv al USLIP IAŞI anunţă cu profundă durere trecerea în nefiinţă a domnului învăţător Gheorghe Vlădeanu.

          Dispariţia sa, cauzată de o boală necruţătoare lasă un gol imens în sufletele noastre. Om de o mare fineţe, eleganţă şi nobleţe, domnul Gheorghiţă va rămâne veşnic în amintirea noastră!

          Contribuţia domnului Gheorghe Vlădeanu la creşterea prestigiului sindicatului nostru a fost una inestimabilă!

         Transmitem şi pe această cale sincere condoleanţe familiei îndoliate!

         Dumnezeu să îl odihnească!

gh.bun

 

COMUNICAT PICHETARE PREFECTURA IAŞI - MARŢI, 13.09.2016, ORELE 10:00 – 12:00

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 12 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

    Vă informăm că marţi, 13.09.2016, între orele 10:00 – 12:00, USLIP IAŞI va picheta Prefectura Iaşi!

La acest protest vor participa secretarii şi contabilii din unităţile şcolare ale judeţului Iaşi, cărora le-au scăzut salariile în urma aplicării H.G. 582/2016 de către Guvernul Cioloş, cu sume cuprinse între 150 şi 1000 ron!

          Aşteptăm la acestă acţiune toţi secretarii şi contabilii cărora li s-au diminuat salariiile, dar şi pe cei cărora, în urma “corecţiilor” aplicate, nu le-au fost afectate veniturile!

COMUNICAT - 5 SEPTEMBRIE 2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 05 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

Aducem în atenţia dumneavoastră CALENDARUL ORGANIZĂRII ŞI DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR DE DIRECTOR ȘI DIRECTOR ADJUNCT DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR CU PERSONALITATE JURIDICĂ.

            De asemenea, dorim să vă înştiinţăm că mâine, în data de 06 septembrie 2016, vom reveni cu informaţii referitoare la situaţia contabililor şi a secretarilor care au fost afectaţi de H.G. nr. 582/2016, precum şi în legătură cu desfăşurarea negocierilor privind revenirea la vechea formă de salarizare, care au avut loc la Bucureşti.

               Puteţi vizualiza calendarul accesând următorul link:

Folder lila

 

Comunicat - Protest HG 582/2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 29 August 2016
Scris de Secretariat

           

           Aşa cum anticipam, actuala HG 582/2016 care vizează aplicarea “corecţiilor” în sistemul de salarizare bugetar, vine şi cu scăderi de salarii la secretarii şi contabilii din unităţile care au între 19 şi 29 de clase/grupe. Din evaluările noastre, diminuările sunt între 200 şi 500 lei. În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că majorările” rezultate prin aplicarea corecţiilor”, sunt infime pentru cadrele didactice, cu sume cuprinse între 10 şi 60 de lei.

            Ne exprimăm profunda şi justificata nemulţumire pentru actuala stare de fapt, prin care constatăm că Guvernul Cioloş este un demn continuator al Guvernului Boc. Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin, este una descalificantă pentru un executiv care se pretinde european. De asemenea, constatăm cu tristeţe că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie 2016, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul Vice-Prim-Ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016.

            Neseriozitatea şi cinismul actualilor guvernanţi ne fac să luăm în considerare posibilitatea unor noi acţiuni de protest în această toamnă.

Solicităm şi pe această cale, reprezentanţilor Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei, Ministerului de Finanţe şi nu în ultimul rând premierului Dacian Cioloş, să revizuiască de urgenţă HG 582/2016, în sensul păstrării cel puţin a salariilor avute până la 31 iulie 2016!

ANUNŢ

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 04 August 2016
Scris de Secretariat

    Vă anunţăm că sediul USLIP IAŞI va fi închis în perioada 11 – 28 august 2016, urmând ca activitatea noastră să intre în normal începând de luni, 29 august 2016!

COMUNICAT – DECLARAŢII MINISTRU BOSTAN

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 29 Iunie 2016
Scris de Secretariat

USLIP Iași consideră declarația ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, denigratoare și aducătoare de prejudicii, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru beneficiarii actului educațional, prin urmare cere demisia acestuia și o declarație publică în care să-și prezinte scuzele.

Ministrul Comunicaţiilor a declarat că „gratuitatea sistemului educaţional nu oferă calitate și este o reminiscenţă a anilor de comunism”, iar părinţii ar trebui să plătească pentrueducaţia copiilor lor, „100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis. Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia.”

USLIP Iași vă întoarce, în mod îndreptățit, îndemnul „Domnule ministru, mergeți acasă, dați-vă demisia!” Care sunt performanțele dumneavoastră în cele 7-8 luni de mandat? Cu ce ați ieșit în evidență, în afară de această declarație josnică și aberantă? Dumneavoastră sunteți o reminiscenţă a anilor de comunism și, credeți-ne, din salariile noastre mici de profesori am plăti 100 de lei în plus pentru un guvern performant și pentru niște miniștri responsabili care să înțeleagă și să aplice Constituția, nu să o interpreteze după ureche.

Nu ne-am făcut profesori pentru faimă și bani, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm încălcarea drepturilor noastre și pe deasupra și bătaia de joc a unor miniștri care nu cunosc realitatea socio-economică dură a țării. Știți câți copii din România mănâncă doar cornul și laptele sau pachetele aduse de profesorii lor? Știți că mulți nu au iarna șosete în cizmele de cauciuc și că după ce se termină bruma de rechizite dată de stat scriu pe caietele cumpărate de profesorii lor? Știți câte mame se chinuie să hrănească timp de o lună câte 4-5 guri cu suma „simbolică” de 100 de lei, așa cum o numiți dumneavoastră? Dreptul la educaţie gratuită este prevăzut în Constituţia României și nu suntem singura țară cu acest drept, suntem siguri că dumneavoastră ştiţi acest lucru! Învățământul „gratuit” actual este dus cu greu de unele familii, iar dumneavoastră vreți să îngreunați sau chiar să tăiați accesul la educație al copiilor care provin din familii cu venituri sub medie? Ați beneficiat de învățământ gratuit, copiii dumneavoastră beneficiază de învățământ gratuit, dacă vă permiteți cotizații „simbolice” nu vă oprește nimeni să le faceți, apelând la sistemul particular de învățământ, dar nu demolați un drept fundamental pentru unii copii a căror singură speranță de mai bine este educația și numai educația.Preşedinte USLIP IAŞI,

Prof. LAVINIU LĂCUSTĂ

Website Security Test