COMUNICAT USLIP IASI - BOICOTARE EXAMENE NATIONALE - 23.06.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 23 Iunie 2016
Scris de Secretariat

 

      USLIP Iaşi a centralizat datele referendumului privind neparticiparea la evaluarea naţională şi la bacalaureat. Din 184 de unităţi şcolare, ne-au fost transmise un total de 4434 de semnături. Dintre acestea, 3902 semnături au fost în favoarea acţiunii de boicotare, ceea ce semnifică un procent de aproximativ 88% pentru şi 12% împotrivă.

    Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale, reprezintă pentru noi ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm. Aşadar, în condiţiile în care Guvernul Cioloş şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice reprezentat de domnul ministru Adrian Curaj, nu vor propune discuţii serioase cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, până la data de 27 iunie 2016, USLIP Iaşi recomandă cu tărie membrilor de sindicat, boicotarea şi neimplicarea în examenele naţionale!

     Atenţionăm reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice că poartă întreaga responsabilitate pentru eventualele disfuncţii care pot surveni în derularea examenelor naţionale.

    Subliniem că acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor noştri, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloş şi întreaga societate, că subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională,  nu mai pot continua în aceste condiţii.

       Ne arătăm disponibilitatea ca până la data de 27 iunie 2016, să participăm la orice discuţie care poate conduce la dezamorsarea acestei situaţii critice. Învederăm Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, că orice presiune sau intimidare care va fi exercitată asupra inspectoratelor sau unităţilor şcolare, este nelegală, şi rugăm membrii noştri de sindicat să semnaleze de urgenţă, orice astfel de situaţie întâmpinată.

   Prin raportare la legislaţia muncii, acţiunea noastră este una legală, nesusceptibilă de niciun fel de sancţiuni juridice. 

BIROUL EXECUTIV USLIP IAŞI

COMUNICAT - BOICOTARE - 17.06.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 17 Iunie 2016
Scris de Secretariat

În urma consultării efectuate la nivelul USLIP Iaşi si care vizează boicotarea examenelor naţionale, până astăzi, 17 iunie 2016, s-a contabilizat un număr de 4269 membri de sindicat USLIP din care 3791 de membri sunt pentru boicotare şi reprezintă 88,80%, iar 478 membri, în procent de 11,20% nu îşi dau acordul pentru această acţiune.

Din consultare a fost exclus personalul nedidactic (aproximativ 1200 de persoane), iar 30 de unităţi ne-au  notificat că vor finaliza situaţia în cursul zilei de marţi, 21 iunie 2016.

COMUNICAT – ACŢIUNI DE PROTEST - 3.06.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 03 Iunie 2016
Scris de Secretariat

Stimaţi colegi,

Aşa cum aţi aflat, în data de 1 iunie 2016, s-a desfăşurat un miting – marş de protest la Bucureşti, unde au participat 12.000 de cadre didactice din toată ţara, inclusiv membri ai USLIP IAŞI.

Vă informăm că Guvernul României, reprezentat de domnul Prim-Ministru Dacian Cioloş, îşi menţine oferta de 5% - majorare salarială pentru cadrele didactice, cu aplicare de la 1 august 2016 şi încă 5% începând cu 1 decembrie 2017.

Considerăm această propunere inacceptabilă şi discriminatorie, prin raportare la o altă categorie bugetară, tot de interes strategic – personalul din sectorul sanitar.

Subliniem şi faptul că învăţământul este singurul domeniu bugetar care are prevăzut prin lege acordarea a 6% din PIB, prevedere nerespectată din anul 2012 şi până în prezent.

Prin actuala lege a bugetului de stat, învăţământul a primit aproximativ 3,3% din PIB ceea ce ne situează atât ca procent, dar şi ca sumă efectivă, pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Subfinanţarea sistemului de învăţământ se traduce în practică, în salarii mici (penultimul loc în Uniunea Europeană), dotări precare sau inexistente cu material didactic, infrastructură şcolară incompatibilă cu secolul XXI (peste 4.000 unităţi şcolare din România nu au canalizare şi apă curentă, iar dintr-un total de 19.000 de şcoli şi structuri şcolare, doar 7% au autorizaţie cu privire la protecţia contra incendiilor).

Tot acest tablou intră în conflict cu declaraţiile politicienilor şi legislaţia în vigoare, care clamează învăţământul ca prioritate naţională.

În aceeaşi ordine de idei, o serie de drepturi prevăzute de Constituţia Românei sunt grav încălcate de cei care se află la conducerea ţării, dar şi de instituţiile care compun statul român (Guvern, Parlament, Consilii Locale, Consilii Judeţene etc).

Considerăm că este momentul în care clasa politică trebuie să îşi definească sincer priorităţile şi să accepte fie transformarea României într-un stat bananier, adică un loc în care mafia politică şi economică, integrată perfect în structurile statului român, acţionează distructiv şi în disonanţă cu evoluţiile europene, fie să contribuie la modernizarea societăţii româneşti prin asumarea responsabilităţilor care le revin conform legilor în vigoare ale statului român.

Enumerăm câteva articole din Legea Educaţiei Naţionale şi din Constituţia României, încălcate cu bună ştiinţă de statul român:

ART. 8 – “Pentru finanţarea educaţiei naţionale se alocă annual din bugetul de stat şi din bugetele autorităţilor publice locale minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv” – (Legea 1/2011 – Legea Educaţiei Naţionale);

ART. 16 – “Egalitatea în drepturi – alin. (1) “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” (Constituţia României);

ART. 34 – “Dreptul la ocrotirea sănătăţii:

Alin.(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat;

Alin (2) Statut este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice” (Constituţia României);

                Având în vedere cele prezentate, considerăm că se impune ca întregul corp profesoral să dea dovadă de unitate şi solidaritate în transmiterea mesajului nostru către Guvernul României şi nu în ultimul rând către societatea românească! 

BIROUL EXECUTIV USLIP IAŞI

MITING BUCURESTI - 1 IUNIE 2016 - GALERIE FOTO/VIDEO

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 02 Iunie 2016
Scris de Secretariat

Puteti vizualiza Galeria FOTO / VIDEO accesand urmatorul link:

https://picasaweb.google.com/104927577517940514969/6291562780164613249

 

COMUNICAT MITING BUCUREŞTI – USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 31 Mai 2016
Scris de Secretariat

Sindicatul nostru va participa cu aproximativ 100 de persoane la mitingul organizat la Bucureşti, în data de 1.06.2016.

            Plecarea autocarelor va fi la ora 23:45 din faţa Agenţiei Tarom, vis-a-vis de Colegiul Naţional Iaşi. 

COMUNICAT – PLATA HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ – NAVETĂ – LUNGANI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 26 Mai 2016
Scris de Secretariat

Miercuri, 26.05.2016, Consiliul Local Lungani a aprobat decontul unei tranşe de 10.000 lei membrilor de sindicat USLIP Iaşi, care au câştigat procesul privind plata navetei cu Primăria din localitate.

La această şedinţă au fost prezenţi şi reprezentanţii USLIP Iaşi.

Diferenţa de 18.000 lei va fi achitată după alegerile locale!

Ne exprimăm speranţa ca şi comuna Lungani, prin Instituţia Primarului, să respecte legile statului român!

MARŞ - MITING BUCURESTI - 1 IUNIE 2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 18 Mai 2016
Scris de Secretariat

USLIP IAŞI va participa la mitingul organizat la Bucureşti, în 1 iunie 2016, de către Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, cu un număr de aproximativ 120 de persoane.

Protestul de anvergură care se prefigurează este consecinţa directă a atitudinii sfidătoare şi umilitoare la adresa salariaţilor din învăţământul preuniversitar românesc.

Aşa cum se ştie, Guvernul Cioloş, a adoptat o poziţie discriminatorie faţă de sistemul de educaţie, neacordând prin proiectul Ordonanţei care reglementează salarizarea, nicio majorare salarială cadrelor didactice.

Decizia privind mitingul şi marşul din 1 iunie 2016 a fost adoptată în şedinţa Colegiului Naţional al liderilor FSLI din 18 mai 2016.

 

 

NOI REDUCERI - CARDURI USLIP - MOBEXPERT SI ARTIS DESIGN

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 10 Mai 2016
Scris de Secretariat
Vă informăm că pe baza cardului USLIP Iaşi, membrii de sindicat pot beneficia de un discount de 10% la magazinul MOBEXPERT, în zona ERA PĂCURARI. Pentru detalii poate fi contactat domnul MARIUS ANGHELUŢĂ la numărul de telefon 0727.333.682.
De asemenea, firma ARTIS DESIGN din Bucşinescu oferă reduceri pentru reîncărcări cartuşe, service/întreţinere laptopuri. Mai multe detalii puteţi vizualiza AICI.

Un Paște fericit!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Duminică, 01 Mai 2016
Scris de Administrator

felicitare Paste 2015

Website Security Test