Pichetare - Galerie foto

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 25 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

 

Pichetare - 25 aprilie 2016

Pichetare Guvern Ciolos - 25.04.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 25 Aprilie 2016
Scris de Secretariat
            Luni, 25 aprilie 2016, între orele 10:00 – 11:30, USLIP Iaşi a pichetat cu aproximativ 150 de membri de sindicat corpul A al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
            I-au fost înmânate direct domnului Prim Ministru Dacian Cioloş revendicările specifice şi generale ale salariaţilor din învăţământul preuniversitar românesc.
            În interavalul orar 13:40 şi 14:20 am fost invitaţi la o discuţie de către domnul Prim -Vice Prim Ministru Vasile Dâncu.
            S-a făcut o trecere în revistă a revendicărilor înmânate domnului Cioloş.
           Domnul Prim – Vice Prim Ministru a ţinut să precizeze că începând cu 1 septembrie 2016 sunt posibile creşteri salariale în sistem, în contextul noii legi de salarizare care se elaborează în comun de către Guvern – sindicate.

10420048 1008118675892084 890253426930101196 n

COMUNICAT – PICHETARE - LUNI, 25 APRILIE 2016, ORA 10:00

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

USLIP IAŞI pichetează luni, 25 aprilie 2016, corpul A al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi  (Bld. Carol I, nr. 11, staţia de tramvai) între orele 10:00 – 14:00.

Menţionăm că în acest interval de timp se va desfăşura întâlnirea Primului Ministru – domnul Dacian Cioloş cu Parlamentarii din zona Moldovei.

        Nemulţumirile USLIP IAŞI vizează:

 • 1. Neacordarea a 6% din PIB pentru învăţământ conform Legii Educaţiei Naţionale.
 • 2. Neaprobarea, de către Guvernul României, a proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, elaborat pe baza Memorandumului aprobat de Prim-ministrul Dacian Cioloș în data de 12.01.2016. Proiectul propus de Ministerul Muncii, în urma discuțiilor dintre grupul interministerial și reprezentanții instituțiilor bugetare,  urma să elimine actualele inechităţi şi dezechilibre din salarizarea personalului din sectorul public. Cu toate acestea, Guvernul Cioloș nu l-a înaintat Parlamentului spre adoptare!
 • Actualul sistem de salarizare, mai ales pentru personalul din învățământ, este complet nemotivant, nu încurajează performanța profesională și nu atrage, către acest sector vital, tinerii  cu vocație pentru meseria de dascăl.
 • 3. Modul incorect de stabilire a costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, atât timp cât se pleacă de la un „dat” al Ministerului Finanțelor Publice și nu de la nevoile reale de finanțare ale unităților de învățământ. În judeţul Iaşi, finanţarea per elev nu este suficientă pentru a asigura degrevarea cu 2 ore a cadrelor didactice cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I sau asigurarea finanţării pentru plata profesorilor de educaţie fizică care ar trebui să presteze ore şi în învăţământul primar, în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale.
 • 4. Supranormarea personalului nedidactic, auxiliar şi didactic.
 • Neplata hotărârilor judecătoreşti pe: dobânzi, ore suplimentare învăţători, restanţe din sentinţe judecătoreşti pe diferenţele salariale din perioada 2008 – 2011.
 • 5. Neplata decontului navetei din cauza legislaţiei confuze care nu prevede sancţiuni pentru primarii care nu respectă această obligaţie.
 • 6. Lipsa autorizaţiei sanitare şi a avizului ISU pentru mii de unităţi de învăţământ.
 • 7. Refuzul constant de a dialoga cu sindicatele din învăţământ al Guvernului Cioloş.
 • Precizăm că USLIP Iaşi a obţinut autorizaţie de pichetare în intervalul menţionat!
 • BIROUL EXECUTIV,
 • USLIP IAŞI

COMUNICAT - ZILE LIBERE PASTE

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură – învăţământ, art. 28, alin 4: “prima, a doua şi a treia zi de Paşte sunt zile libere nelucrătoare”.

Vă rugăm să aveţi în vedere respectarea acestei dispoziţii!

Anexăm şi comunicatul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

pdf

COMUNICAT - Săptămâna Altfel

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 19 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

Sindicatul SANITAS Iași împreună cu partenerii Școala Postliceală Sanitară de Stat ,,Grigore Ghica Vodă” Iași și U.S.L.I.P. Iași (Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar ), vor derula o serie de instructaje în 6 școli din municipiul Iași în cadrul proiectului ,,Salvator Certificat“.

Unităţile şcolare în care se va desfăşura această activitate sunt: Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Şcoala Gimnazială “George Călinescu”, GPP 1, GPP 10, GPP 27 şi Şcoala Gimnazială Valea Lupului.

           Scopul acestui proiect ce are în vedere ca în Săptămâna Altfel să educe și să creeze aptitudini și deprinderi corecte  din partea elevilor în diferite situații de urgență: hemoragii, fracturi, asfixie cu un corp străin, șoc, suport vital de bază (reanimare și resuscitare).

În cadrul acestei acțiuni ne vom deplasa în școlile din municipiul  Iași cu personal specializat, beneficiind din partea Școlii Postliceale Sanitare de Stat ,,Grigore Ghica Vodă” Iași  și de un  manechin dedicat, de ultimă generație, ce oferă ,,salvatorului ,, informații despre eficiența manevrelor în timp real pe display-ul unei tablete conectate la simulator.  

Elevii  vor putea aprecia singuri   la sfârșitul etapei de reanimare gradul  de reușita, în salvarea vieții unei victime, ceea ce din punctul nostru de vedere reprezintă nivelul lor de asimilare a cunoștiințelor, evaluate obiectiv de simulator.

 

 

PROTEST LEGE SALARIZARE

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 12 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

În urma analizei proiectului legii de salarizare a Guvernului Cioloș, am constatat că sunt prevăzute salarii mai mici decât cele actuale cu 7% pentru educatorii și învățătorii debutanți, 29% pentru învățătorii și educatorii cu studii medii și 6% pentru profesorii debutanți.

Înțelegem că pentru aceste categorii, chiar dacă salariile nu vor scădea, ele vor rămâne la acest nivel pe o perioadă nedeterminată.

Considerăm că actualul executiv trebuie să aibă în vedere ca punct de plecare nivelul actual de salarizare în învățământ, de la care să se plece cu reașezarea grilei, în funcție de nivelul studiilor.

Acest proiect de ordonanță amintește dureros de măsurile adoptate de Guvernul Boc în anii 2009-2011, când au fost diminuate salariile cu 25%.

USLIP Iași va participa cu reprezentanții săi la pichetarea sediului Guvernului României luni, 18.04.2016.

pdf

USLIP IAŞI RELANSEAZĂ CARDUL CU DISCOUNTURI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 11 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

Vineri, 15 aprilie 2016, în cadrul ședinței cu liderii organizației noastre, vor fi înmânate peste 8000 de carduri noi pentru membrii de sindicat  ai USLIP Iași.

Au fost negociate discounturi și gratuități cu firme de prestigiu din municipiu și județ, printre care: ARCADIA, BIOCLINICA, SYNEVO, UNIREA, ROPHARMA. În afara celor menționate, pe listă mai apar și spălătorii de mașini și haine, pizzerii, cofetării, cabinete oftalmologice și medicale și multe altele care vor putea fi consultate în această săptămână, pe site,în cadrul listei cu partenerii USLIP.

Multumim tuturor partenerilor noștri vechi și noi, pentru sprijinul și încrederea acordată!

Președinte USLIP Iași,

Prof. Laviniu Lăcustă

CARD USLIP LACUSTA LAVINIU

LEGE PRIVIND PLATA DIFERENŢELOR SALARIALE ŞI PENTRU CEI CARE NU AU SENTINŢE JUDECĂTOREŞTI FAVORABILE!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 07 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

Miercuri 6 aprilie, Camera Deputaților a adoptat legea prin care cadrele didactice cărora nu li s-au acordat diferențele salariale aferente perioadei octombrie 2008 – mai 2011, li se vor plăti aceste drepturi chiar în lipsa unor hotărâri judecătorești, precum și celor care au fost respinse de către instanță.

Atragem atenția asupra faptului că aceste diferențe reprezintă majorările prevăzute de Legea 221/2008 și nu au legătură cu tăierile salariale din 2010 așa cum eronat se prezintă în anumite surse mass-media.

Sumele de bani vor fi achitate eșalonat pe o perioadă de 5 ani de la intrarea în vigoare a legii. Vor beneficia de aceste dispoziții inclusiv cadrele didactice pensionate, îndreptățite să primească diferențele pe perioada menționată, în cazul lor plata se va face într-o singură tranșă.  Pentru cei care se vor pensiona după intrarea în vigoare a prezentei legi, plata se va face eșalonat, sub condiția ca aceasta să fie finalizată până la momentul pensionării.

Menționăm că la nivelul județului Iași, majoritatea membrilor de sindicat USLIP au obținut hotărâri judecătorești pentru perioada 2 decembrie 2008-12 mai 2011. În acest sens, și având în vedere noul cadru legal, avem rugămintea ca secretariatele unităților școlare să procedeze la recalcularea pentru întreg personalul didactic și didactic auxiliar, fără excepție, și a diferențelor aferente lunilor octombrie - noiembrie 2008.

Cu stimă,                                                  

Președinte USLIP IAŞI,

Prof. LAVINIU LĂCUSTĂ

USLIP Iași solicită Prefecturii suspendarea Primarului comunei Lungani

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Martie 2016
Scris de Secretariat

         În urma efectuării unui control de către Camera de Conturi Iași s-a constatat un prejudiciu în bugetul comunei Lungani în valoare de 450.000 lei, precum și abateri financiar-contabile de 361.000 lei, ca urmare a utilizării banilor contribuabililor comunei în scopuri ilicite, precum: atribuirea unor contracte de achiziții publice în lipsa documentelor justificative cu privire la bunurile și serviciile efectiv prestate, alocarea unor sume mari de bani către Asociația Sportivă Viitorul Lungani în lipsa unui contract de finanțare nerambursabilă și a altor documente justificative, acestea nefiind singurele acțiuni nelegale de finanțare.

     Printre persoanele direct afectate de modul abuziv în care primarul comunei Lungani își desfășoara activitatea și coordonează acțiunile personalului din cadrul Primăriei și Consiliului Local, se află și cadrele didactice angajate ale Liceului Tehnologic Lungani, față de care nu au fost plătite nici până în prezent drepturile salariale reprezentând decontarea cheltuielilor de transport, datorate în conformitate cu Legea educației și cu normele metodologice elaborate de Guvern. Deși este obligat prin lege și prin hotărârile judecătorești și chiar prin executorul judecătoresc, Consiliul Local refuză cu rea-credință să își execute obligațiile bănești, cu riscul de a se face vinovat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și nerespectare a hotărârilor judecătorești, prevăzute de Codul Penal.  

    Având în vedere modul arbitrar și ilegal în care își desfășoară mandatul, atitudinea sfidătoare față de cadrele didactice și de ceilalți contribuabili ai comunei, față de lege și față de instanțele judecătorești, considerăm că se impune de urgență, ca Prefectura să dispună suspendarea din funcția de primar a domnului Gheorghe Pricopie.

Website Security Test